η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

Σάββατο 29 Μαρτίου , 12.30 με 2.30 το μεσημέρι , στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο

Οι Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου, το σωφρονιστικό κατάστημα που βρίσκεται έξω από το Ναύπλιο , ενώ έχει προδιαγραφή χωρητικότητας 320 ατόμων, σήμερα στεγάζει 640 κρατούμενους και εκκρεμεί η μεταγωγή δεκάδων ακόμη από τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων. Πολύ μεγάλος αριθμός των κρατουμένων (300) είναι άποροι , μετανάστες ή με μηδενική συγγενική υποστήριξη και η στέρηση της ελευθερίας τους υπό την αιγίδα του αδιάφορου και κρυμμένου πίσω από την οικονομική κρίση κράτους , συνεπάγεται ευθέως και τη στέρηση της αξιοπρέπειάς τους. Η υπερπλήρωση είναι ο εύσχημος τρόπος για να περιγραφεί το στοίβαγμα ανθρώπων σε υπερδιπλάσιο αριθμό από τον ανεκτό ώστε να θεωρούνται οι συνθήκες κράτησης στοιχειωδώς ανθρώπινες. Οι φυλακές όμως είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας και το δικαίωμα στη ζωή, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη σωματική ακεραιότητα και υγεία και στην αξιοπρέπεια δεν πρέπει να επιδέχονται εκπτώσεις και εξαιρέσεις σε ένα πολιτισμένο κράτος.

 

Η Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης , εφεξής παρούσα σε κάθε μέτωπο κοινωνικού πολέμου και απαξίωσης, συγκροτεί και οργανώνει τις απαραίτητες σχέσεις αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας, αυτοοργάνωσης και δημιουργικότητας με στόχο την ενδυνάμωση της διεκδίκησης μιας «ανοιχτής πόρτας», ενός καλύτερου αύριο για τις ολοένα αυξανόμενες ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που βιώνουν οδυνηρά τις συνέπειες της κρίσης.

Για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών των φυλακισμένων στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου συγκεντρώνουμε αναλώσιμα είδη και ρουχισμό . Απόλυτη ανάγκη για : είδη ιματισμού (αντρικά ρούχα, φανέλες , εσώρουχα, κάλτσες, παπούτσια, σαγιονάρες, σεντόνια, πετσέτες, κουβέρτες κλπ.), είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σκόνη πλυσίματος ρούχων), τηλεκάρτες, βιβλία και περιοδικά . Όσοι φίλοι και αλληλέγγυοι μπορούν να συνεισφέρουν με κάποια πράγματα μπορούν να τα φέρουν το Σάββατο, 29 Μαρτίου , 12.30 με 2.30 το μεσημέρι , στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο.

Γιατί μέσα κι έξω από τις φυλακές κανείς δεν είναι μόνος του ! Η αλληλεγγύη μας ενώνει όλους

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: