η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Ναι στην άμεση συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων. Είναι όμως αρκετό μόνο αυτό;

δελτίο τύπου 31-3-2014    ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

 

logo-ali protasi-new

Τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα μετά από την εμπειρία της διοργάνωσης του διαλόγου των υποψηφίων από τους νέους του Τολού, έχει έρθει στην επικαιρότητα το θέμα του δημόσιου διαλόγου των υποψηφίων δημάρχων, το λεγόμενο debate. Κανείς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί μια τέτοια πρόταση, πολύ περισσότερο η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.

Όμως, αυτό και μόνο αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την κατάργηση των μονολόγων κατά την προεκλογική περίοδο;

Προσδιορίζουν μόνο οι επικεφαλής των παρατάξεων την πολιτική φυσιογνωμία ενός συνδυασμού; Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (και δυνητικά υποψήφιοι αντιδήμαρχοι, σε περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός), δεν έχουν άποψη για τη διαμόρφωση της πολιτικής του συνδυασμού για το δήμο;

Η πρόταση που σήμερα καταθέτουμε έχει άμεση σχέση με την πολιτική μας θεώρηση, η οποία στρέφεται γύρω από ένα σύστημα αξιών στην τοπική αυτοδιοίκηση που δεν πρέπει να είναι δημαρχοκεντρικό.  Προτείνουμε, λοιπόν,  να  γίνουν θεματικές συζητήσεις στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των συνδυασμών.

Τα θέματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν είναι η κοινωνική πολιτική, τα αγροτικά προϊόντα και η πολιτική του δήμου, ο τουρισμός, η συμμετοχή των πολιτών κ.λπ.

Με αυτό τον τρόπο, πιστεύουμε ότι θα αναβαθμιστεί ο πολιτικός διάλογος της προεκλογικής περιόδου, θα ενταχθούν περισσότεροι στη διαδικασία αναζήτησης απόψεων, ενώ ταυτόχρονα θα ξεφύγουμε από το απαρχαιωμένο σύστημα του ηγέτη -επικεφαλής δημάρχου, που τα ξέρει όλα και τα λύνει όλα. Έτσι, κάνουμε ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια ουσιαστικής ενημέρωσης και συμμετοχής του πολίτη.

Απευθύνουμε την πρότασή μας σε όλους τους συμμετέχοντες συνδυασμούς σε μια προσπάθεια  να αλλάξουμε το μονοφωνικό προεκλογικό σύστημα της προεκλογικής περιόδου.  Τεχνικά, η συγκρότηση  μια διαπαραταξιακής επιτροπής στο δήμο θα μπορούσε να λύσει όλα τα διαδικαστικά ζητήματα .

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: