η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Στο βωμό των εκλογών να μη χάνεται και η αξιοπρέπεια

Μια απάντηση στο Δήμαρχο

Μ Αντωνιάδης.

«Στο βωμό των εκλογών να μη χάνεται και η αξιοπρέπεια»

Με τον τίτλο αυτό απάντησε ο Δήμαρχος Ναυπλίου στο σχόλιο μου για το φόλιασμα των σκυλιών.  Πιστεύω η έννοια της αξιοπρέπειας να μην είναι εμπνευσμένη από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου του δήμου ή από τις πολιτικές συμμαχίες και τις πολιτικές μεταγραφές των τελευταίων ημερών. Αυτές και αν δηλώνουν «πολιτική αξιοπρέπεια»!!!!!

Η αξιοπρέπεια χάνεται όταν κανείς ζητάει ανοικτά εξηγήσεις για κάτι που δεν είναι εγκεφαλικό του κατασκεύασμα;

Παραθέτω αυτούσια την απάντηση του δήμαρχου:

Οι επιθέσεις εναντίον ζώων αποτελεί μια ανοιχτή πληγή για τον πολιτισμό και την ανθρωπιά μας. Ο Δήμος μας δίνει συνεπή και αδιάκοπο αγώνα για την προστασία τους και, ιδιαίτερα, των αδέσποτων που βρίσκονται εκτεθειμένα σε μεγάλους κινδύνους. Σε συνεργασία με τον υπερδραστήριο φιλοζωικό έχει διαθέσει ένα σημαντικό ποσό για στειρώσεις , θεραπείες, αποπαρασιτώσεις κλπ.

Απαντώ ευθέως στον κύριο Μπάμπη Αντωνιάδη διότι αναφέρθηκε σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα τόσο σε δημόσιο όσο όμως και σε προσωπικό μου επίπεδο, αφού έχω χάσει δύο πολυαγαπημένα μου σκυλιά από δηλητηρίαση μέσω φόλας.

Και απαντώ ευθέως με πικρία και οργή για τις άδικες κατηγορίες που εξαπέλυσε δημόσια καθώς πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Για την αποκατάστασή της, παραμονές του Μαραθωνίου, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Ναυπλίου, περιμαζέψαμε αδέσποτα σκυλιά, τα οποία φιλοξενήθηκαν σε κτηνιατρείο και στο σπίτι του προέδρου του φιλοζωικού και αφήσαμε ελεύθερα μετά τη διοργάνωση. 

Ο Δήμος θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προστασίας των αδέσποτων αναζητώντας λύσεις που θα αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το πρόβλημα προς όφελος των ζώων και της κοινωνίας μας. Παρακαλώ, στο λίγο καιρό που απομένει μέχρι τις εκλογές της 18ης Μαΐου, ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε ένα καλύτερο επίπεδο αντιπαράθεσης, χωρίς ψέματα και χωρίς θυσία της αξιοπρέπειάς μας στο βωμό των όποιων εκλογικών συμφερόντων.

Δημήτρης Ι Κωστούρος

Για την ουσία της απάντησης, αναφέρω τα παρακάτω:

  1. Η καταγγελία έγινε από φιλόζωους.
  2. Μερικές ημέρες πριν είχαμε πολλά κρούσματα φολιάσματος στο δήμο (Καραθώνα, στην πόλη του Ναυπλίου και στα δημοτικά διαμερίσματα).
  3. Δέχομαι την προσωπική σας αναφορά σε σχέση με τα σκυλιά (το γνωρίζω προσωπικά εξάλλου) αλλά επισημαίνω ότι εκείνη την εποχή οι φόλες σχεδόν «επίσημα» έπεφταν από τις υπηρεσίες της καθαριότητας (μπροστά έπεφταν οι φόλες και από πίσω πήγαινε το απορριμματοφόρο του Δήμου). Μάλιστα δεν πιστεύω να ακούτε για πρώτη φορά αυτή την καταγγελία.
  4. Πληροφορήθηκα εκ των υστέρων για τις ενέργειες του δήμου με την φιλοζωική Ναυπλίου σε σχέση με τα αδέσποτα και το Μαραθώνιο. Ας συμφωνήσετε όμως και μαζί μου ότι το φόλιασμα εξακολουθεί και έχει μεγάλες διαστάσεις στο δήμο, χωρίς να υπάρχει καμιά ιδιαίτερη καμπάνια πάνω σε αυτό το θέμα (είχα καταθέσει παλαιότερα συγκεκριμένες προτάσεις).
  5. Η προσωπική σας στάση στο θέμα δεν σημαίνει ταυτόχρονα και αποδοχή και εφαρμογή από όλους στο δήμο.

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: