η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Παρακαλώ μη δε(ρ)νεται τ ‘ όνειρο ! Γιατί η ζωή βλέπεται κι αλλιώς !!!

Κυριάκου Σάμιου ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

264465_4898242373475_295167740_n¨Όλα του μέσα είναι   ένα κουβάρι   που τυλίγει , ξετυλίγει , μπερδεύει, ξεμπερδεύει , πηγαίνει , έρχεται , υπεράνω ημέρας και ώρας . Επομένως ο επόμενος άνθρωπος , συνάνθρωπος , βγάζει   το μικρό   σημειωματάρι   και   υπογραμμίζει   τις παρατηρήσεις του .

Σαν εκκολαπτόμενος   συγγραφέας   οσμίζεται   και αφουγκράζεται   τους παλμούς   της καρδιάς , καταλαβαίνει πως   πρόκειται   για μια   ροκ εσωτερική   διαδρομή , το καθρέφτισμα της οποίας   αντανακλά   και διοχετεύει   την ενέργεια   σε πνευματική   εργασία .

Επομένως   ο επόμενος   αυτός άνθρωπος   συνάνθρωπος   θαρρείς πως   έχει   αναρτήσει   στο χαμηλωμένο   βλέμμα   του την μικρή   προειδοποιητική   ταμπέλα ….< ΠΡΟΣΟΧΗ   ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ   ΕΡΓΑ > .

Πίσω από το ημίφως   των ματιών , τεμάχια   ζωής   καταχωρημένα   σε προσωπικές   θυρίδες , τα κρυφά   και τα κρυμμένα   αναδύονται   από το ημίφως των ματιών . Επομένως   στον επόμενο   τόνο   που η ώρα   θα   δείχνει   μη-δεν (0), είναι βέβαιο   πως   ο επίδοξος « συμποσιάρχης >>–δυνάστης ανθρώπινου πόνου – χειριστής   τηλεοπτικού   μενού , ταχτοποιεί και τις τελευταίες   λεπτομέρειες για το δημόσιο < γεύμα >!

Τα κρυφά και τα κρυμμένα , φανερά και μελετημένα   < σερβίρονται > γίνονται βορά   σ ένα δημόσιο < γεύμα > !   Οι αριθμοί   ερωτοτροπούν με την τηλεθέ (α)ση ! Επομένως   το επόμενο   απροσδόκητο   ημίφως   στη σχισμή του ονείρου , φεγγί-ζει   το κουβάρι που συνεχώς   τυλίγει , ξετυλίγει , μπερδεύει , ξεμπερδεύει , πηγαίνει , έρχεται ….

Και να που φθάνει στον ημιώροφο . Εκεί , όπου   ο επόμενος ως υποψήφιος   άρχων   εγκλωβισμένος στο   προσωπικό του < κυβερνείο > κωφεύει , σιωπά , αρνείται την   επαφή   με το φυσικό περιβάλλον ,   την πραγματικότητα , την μάχιμη   κοινωνία .Γερά αγκιστρωμένος   στην επιφάνειά του , αγνοεί το περιεχόμενο   και την ποιότητα των πράξεων .

Λέξεις όπως   βυθός , βάρος , δεν βιώνονται   με τις όποιες προσεγγίσεις, αντίθετα ως < χρήστες > της εξουσίας , απλόχερα   και με καταπληκτική   ευκολία   κάνουν   χρήση   την κυριολεκτική   ερμηνεία   των λέξεων , βυθίζω , βαράω !

Επομένως   στον επόμενο   τόνο που η ώρα   θα   δείχνει   πάλι μη-δεν (0) κύριοι   τέως , νυν   ,   μελλοντικοί   < άρχοντες > του τόπου , διαχειριστές της εξουσίας   και λοιποί   « τροχονόμοι >> της δημόσιας   μοναξιάς , παρακαλώ θερμά   μη δε(ρ)νεται τ   όνειρο !!!

Σας παραξενεύει ίσως … αλλά υπάρχουν και άνθρωποι   που ταξιδεύουν , απ την   σχισμή   των ονείρων τους , κάτω από το ημίφως των ματιών … Υπάρχουν άνθρωποι   με άλλη σκέψη … άλλη διαδρομή … με < ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ > . Συμβαίνει συχνά και παντού … γιατί η ζωή βλέπεται κι αλλιώς !!!

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: