η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Συγκέντρωση στο Ναύπλιο για το ΤΑΙΠΕΔ

Τετάρτη  2 Ιουλίου , στις  19:00,  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΎΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Το ταμείο αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί το ιδιωτικό φορέα μέσω του οποίου θα γίνουν οι εκποιήσεις μια σειράς δημόσιων, μέχρι σήμερα, ακινήτων σε ιδιωτικές εταιρίες και επενδυτικούς οίκους. Στην λίστα των προς εκποίηση έχουν συμπεριληφθεί μια σειρά ακίνητα που αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικό Ιστορικό, Περιβαλλοντικό και Οικιστικό κεφάλαιο για τον τόπο μας.

Πιο συγκεκριμένα στις προς πώληση εκτάσεις του Δήμου περιλαμβάνονται:

• Οι παραλίες: Καραθώνα, συνολικής έκτασης 1.911.893 τ.μ., Κονδύλι, συνολικής έκτασης 32.127 τ.μ.

• Οικόπεδα εντός της πόλης του Ναυπλίου, στην περιοχή πίσω από το γήπεδο επί της παρ. Οδού Ναυπλίου Ν. Κίου συνολικού εμβαδού 18.267 τ.μ.,

• Το κτίριο επί της οδόυ Βασ. Κων/νου στο Ναύπλιο (Παλιά Εφορία) συνολικής επιφάνειας 421 τ.μ. Σε οικόπεδο 242 τ.μ…

• Έκταση συνολικού εμβαδού 105.000 τ.μ. δίπλα στο ρέμα “Ραμαντάνι” στον υγροβιότοπο της παραλιακής ζώνης Ναυπλίου Ν. Κίου που προστατεύεται με αυστηρούς περιβαλλοντικούς περιορισμούς.

• Το συγκρότημα Ξενία στην Ακροναυπλία και το ξενοδοχείο Αμφιτρύωνας, στο Ναύπλιο περιλαμβανομένης και έκτασης, κηρυγμένης ως Αρχαιολογικός Χώρος συνολικού εμβαδού 32.900 τ.μ.

Μας λένε ότι η εκποίηση των παραπάνω εκτάσεων θα εξοικονομήσει χρήματα που «χρειάζονται» για την αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους της χώρας.

Ρωτάμε υπάρχει «ικανοποιητικό» αντίτιμο προκειμένου να εκχωρηθούν αρχαιολογικοί χώροι, περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, ζωτικοί χώροι για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας σε υποδομές, υπηρεσίες ή άλλους πόρους που μπορούν να παίξουν ένα κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξή της;

Η πραγματικότητα είναι πως και με αυτές τις εκχωρήσεις, απειροελάχιστο ποσοστό του χρέους θα εξυπηρετηθεί και το ίδιο το δημόσιο τελικά, όχι μόνο θα βγει ζημιωμένο, αλλά ο κόσμος του τόπου μας θα έχει χάσει οριστικά σημαντικούς χώρους που συνδέονται άρρηκτα με την ιστορική κληρονομιά, την ποιότητα ζωής την ικανοποίηση μια σειράς κοινωνικών αναγκών αλλά και την ίδια την ανάπτυξη.

Οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι «επενδυτές» που θα αποκτήσουν την ανεκτίμητης αξίας περιουσία με εξευτελιστικό μάλιστα αντίτιμο.

 

Οι πολίτες του Δήμου θα αποτρέψουν το έγκλημα που πάει να γίνει σε βάρος της χώρας, του λαού και της κοινωνίας και των γενιών που έρχονται.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ -ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ & ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Πού θα οδηγήσει η ένταξη των ακινήτων της περιοχής στο ΤΑΙΠΕΔ;

Καραθώνα και Κονδύλι Δρεπάνου

Σε αποκλεισμό της παραλίας και της θάλασσας από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου και την τσιμεντοποίηση μεγάλου τμήματος τού ηπειρωτικού τμήματός της.

Οικόπεδα στον Άγιο Αναστάση στο Ναύπλιο

Απώλεια πολύτιμων ακινήτων για το Δήμο για την ανέγερση αναγκαίων για την πόλη κτιριακών υποδομών (έχει ήδη δαπανηθεί ποσό σχεδόν 800.000 € για την σύνταξη μελέτης για την ανέγερση Συνεδριακού Κέντρου) αλλά και υποδομών αστικής εκτόνωσης και αναψυχής.

Έκταση 105 στρεμμάτων στο Ραμαντάνι

«Αυθαίρετη» δόμηση σε υγροβιότοπο και μάλιστα στο μέτωπο μπροστά από τη θάλασσα, στην είσοδο της πόλης.

Εκποίηση των Ξενία

Η ιστορία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακροναυπλίας γίνονται προαύλιο και παράρτημα ιδιωτικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Κτίριο στη Βασιλέως Κωνσταντίνου

Η πόλη θα αποστερηθεί από χώρο πρόσφορο και κατάλληλο για φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων και λαϊκών συναθροίσεων ή και δημόσιων υπηρεσιών, την ίδια ώρα που το Ελληνικό Δημόσιο έχει εγκρίνει πίστωση 390.000 € για να ποκτήσει στο δρόμο άλλο κτίριο.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19:00,

ΣΤΗΝ ΠΛΆΤΕΙΆ ΔΗΜΆΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΎΠΛΙΟ

ΣΕ ΠΆΝΔΗΜΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΆΔΗΛΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΎΣΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: