η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Οι συλλογικότητες στο Δήμου Ναυπλιέων

ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Untitled-1aΣτη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Ναυπλιέων (24-11-2014)  η εκπρόσωπος της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Μαργαρίτα Καραμολέγκου κατέθεσε πρόταση εκτός ημερήσιας διάταξης, για την ανάγκη εξυπηρέτησης των  συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο με την διάθεση χώρου για να πραγματοποιούν συναντήσεις, συνελεύσεις, καλλιτεχνικές δοκιμές, ομιλίες κλπ.

Οι χώροι του Βουλευτικού, Τριανόν, εργατικού κέντρου στο οποίο απαιτείται και αντίτιμο, λόγω πληθώρας εκδηλώσεων δεν επαρκούν. Την ίδια στιγμή ο Δήμος στερείται ενός πνευματικού κέντρου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων χωρίς να διαφαίνεται άμεση ικανοποίηση αυτής της ανάγκης.  Η Άλλη Πρόταση πρότεινε να ζητήσει και να αναλάβει ο Δήμος τη διαχείριση της αίθουσας της ΤΕΔΚ η οποία είναι κλειστή και δεν χρησιμοποιείται. Παρέχει δε τις προϋποθέσεις για τις παραπάνω χρήσεις.

Ταυτόχρονα, θεωρούμε αναγκαίο να καταγραφούν δημοτικοί χώροι που μπορούν να λειτουργούν σαν χώροι συγκέντρωσης πολιτών και να αποφασίσουμε ένα κώδικα λειτουργίας  για να παραχωρούνται για γενικές συνελεύσεις, εκδηλώσεις κ.λπ.

Πιστεύοντας ότι η δράση οποιασδήποτε συλλογικότητας είναι  ένας σημαντικός κρίκος στην ανάπτυξη της τοπικής δημοκρατίας και στην διαπαιδαγώγηση των πολιτών, στην αναγκαία έννοια της συμμέτοχης και δράσης,πρέπει να δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης τους,   μέσα από την παραχώρηση δημοτικών χώρων.

Μάλιστα, όταν λέμε συλλογικότητες εκτός από τις αυτονόητες κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, επαγγελματικοί ή πολιτιστικοί σύλλογοι, εννοούμε και τη συνάντηση ανθρώπων που χωρίς συγκεκριμένη τις περισσότερες φορές νομική μορφή, αποφασίζουν να δράσουν πάνω σε συγκεκριμένα για αυτούς πρωτεύοντα θέματα. (αντιφασιστικό, νέοι πολίτες του Τολού, παλαιότερα κινήσεις για το νερό κ.λ.π).

Σήμερα πρέπει να βρεθούν χώροι που θα μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες λειτουργίας αυτών των συλλογικοτήτων.

Σε επόμενη συνεδρίαση η δημοτική αρχή θα  έχει σαν θέμα όπως δηλώθηκε στην ημερήσια διάταξη την πρόταση της παραχώρησης χώρων σε συλλογικότητες και την καταγραφή των δημόσιων χώρων, ώστε να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο τόσο την διάθεσή τους  και τον κώδικα που θα διέπει την παραχώρησήτους.

Υ.Γ. Θεωρούμε αναγκαίο να δηλώσουμε πως το δημοτικό συμβούλιο και οι συνεδριάσεις του για μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία για δημοκρατική και γόνιμη συνύπαρξη στο Δήμο, από παρατάξεις και πρόσωπα που από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες καταθέτουν σκέψεις και απόψεις. Οποιοσδήποτε προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα ενός πολιτικού διαλόγου θα μας βρει απέναντι.

 Είναι αναγκαίο να γίνεται σεβαστή όλων και από όλους η φωνή,  χωρίς να απαξιώνονται και να απαξιώνεται έτσι και η ίδια η συνεδρίαση. Το θύμα πάντα σε αυτήν την περίπτωση είναι ο Δήμος Ναυπλιέων.

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: