η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Λέμε όχι στις σκέψεις για κλείσιμο του Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

logo1

Δελτίο τύπου  22-1-2014 

Σε μια σύγχρονη κοινωνία ένα πανεπιστήμιο κρίνεται από την παροχή της γνώσης. Η αναγκαιότητα λειτουργίας του πρέπει να συμβαδίσει πρώτιστα με το περιεχόμενο των σπουδών την ανταπόκριση του στην κοινωνία.

Το παρεχόμενο επίπεδο προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του θεωρείται κορυφαίο και η συνεχιζόμενα αυξανόμενη ακτινοβολία του λόγος υπερηφάνειας για όλο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.  Τα παραπάνω το έχουν καταστήσει δημοφιλές στην προτίμηση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Αντί η πολιτεία να επαινέσει την καθημερινή προσπάθεια ανθρώπων του πανεπιστημίου για την αναβάθμιση των σπουδών, απειλή με κλείσιμο; Αυτό είναι το παράδειγμα παρεμβάσεων στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης; Και δεν μιλάμε για ένα πανεπιστημιακό τμήμα που δεν έχει ανταπόκριση στην αναζήτηση  σπουδών στο μαθητικό κόσμο. 

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή που το Ναύπλιο υποδέχθηκε το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών έγιναν αντιληπτές  οι σημαντικές αλλαγές που αυτό θα έφερνε στην πόλη και τους κατοίκους.  Η πραγματικότητα όμως ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η συμμετοχή των κατοίκων ακροατών στις προπτυχιακές παραδόσεις υποδηλώνουν την ανάγκη και δίψα που ο τόπος είχε. Η συνεργασία των φοιτητών με τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια, αναβάθμισε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας.

Στεγάζεται και λειτουργεί  μία Ανώτατη Σχολή και μαζί με αυτήν όλος ο Πανεπιστημιακός και φοιτητικός κόσμος που τη ζωντανεύει, δημιουργεί , μορφώνεται και συμβιώνει σε εξελικτική σχέση με την τοπική κοινωνία.

Η δε συμμετοχή και σύμπραξη της μίας στη ζωή της άλλης έχει διευρύνει τους ορίζοντες αυτής της επαρχίας και της ευρύτερης περιοχής καθώς «Το Πανεπιστήμιο» όπως από όλους αποκαλείται είναι κέντρο-σημάδι – αναφορά στις ζωές των κατοίκων.

Η πολιτιστική, εκπαιδευτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής έχει αναβαθμιστεί και διευρυνθεί κατακόρυφα σε μετρήσιμα μεγέθη.

 

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: