η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Ζούμε σε μια πόλη ….μαγική.

Αντωνιάδης Μπάμπης

δημοτικός σύμβουλος της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ 

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπλιέων στις 31-1-2017 ήταν και η χρηματοδότηση Λυκείου της πόλης μας για να πραγματοποιήσει μαθητική εκδρομή στο Οττομπρούν (Ottobrunn) της Γερμανίας. Το Οttobrunn είναι αδελφοποιημένη πόλη με το Ναύπλιο, λόγω Όθωνα.

Το κόστος της εκδρομής είναι 18.000 €, σύμφωνα με το σύλλογο, και η πλειοψηφία του δήμου αποφάσισε να δώσει όλο το ποσό για την εκδρομή. Οι μαθητές δεν θα συμμετέχουν ούτε μ΄ ένα ευρώ. Σύμφωνα με το δήμαρχο, η εκδρομή αυτή ανοίγει νέους κόσμους στα παιδιά, διευρύνει τους ορίζοντές τους. Κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν είχε αντίρρηση να χρηματοδοτούνται εκδρομές μαθητών.  Αρκεί να υπάρχουν κριτήρια και όροι που θα ισχύουν για όλα τα σχολεία της πόλης μας. Ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης, θα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους χρηματοδότησης οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών, που τα παιδιά τους δεν μπορούν να συμμετέχουν σε εκδρομές, για οικονομικούς λόγους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι Λύκεια και Γυμνάσια της πόλης μας, μέσα από διάφορες δραστηριότητες, μαζεύουν χρήματα όλο το χρόνο για τις εκδρομές τους και έτσι συνεισφέρουν στο να μειωθεί το ποσό συνδρομής κάθε οικογένειας ή βοηθούν οικονομικά ασθενέστερους συμμαθητές τους για να συμμετέχουν και αυτοί στις εκδρομές.

Μάλλον στο Ναύπλιο τα λεφτά τρέχουν από τα μπατζάκια μας.

1 σχόλιο»

  Δ.Χ.Γεωργόπουλος wrote @

Μπάμπη, καλημέρα.
Εσύ βεβαίως καλώς κάνεις και γράφεις, αλλά, απ’ ό,τι βλέπω, είμαι ο μόνος που σχολιάζω τα όσα γράφεις.
Κατά τη γνώμη μου καλώς βοηθάει ο Δήμος. ΑΛΛΑ όχι να καλύπτει όλο το ποσό. Να συμμετέχει οικονομικά, όμως οι οικογένειες των μαθητών και οι μαθητές από τη μεριά τους θα πρέπει να προσπαθούν να συμβάλουν με κάποιο ποσό από εκδηλώσεις που θα κάνουν. Νομίζω ότι δεν είναι παιδαγωγικά ορθό να τα περιμένουν όλα «στο πιάτο».
Τώρα, ως προς την επιλογή των οικονομικά ασθενέστερων. Είναι μεγάλο και ευαίσθητο θέμα που ο σύλλογος διδασκόντων το γνωρίζει καλύτερα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: