η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

“Ναύπλιο και επανάσταση 1821”

ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 

Αίτηση κατέθεσε ο συνδυασμός ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ στις 10-9-2018 (Α.Π. 16306) προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ναυπλιέων  και το δήμαρχο με θέμα την επανάσταση του 1821 και η πόλη του Ναυπλίου. Αναλυτικά η πρόταση αναφέρει τα εξής:

Όπως είναι γνωστό 2021 θα γίνουν επετειακές εκδηλώσεις σε σχέση με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Εκδηλώσεις προγραμματίζονται από πολλούς φορείς και από την Βουλή των Ελλήνων. Η πόλη του Ναυπλίου είχε ένα σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια της επανάστασης αλλά και τα επόμενα χρόνια. Προτείνουμε  ο δήμος να ορίσει μία επιστημονική επιτροπή με φορείς και πρόσωπα, τα οποία θα εξετάσουν  το θέμα “Ναύπλιο και επανάσταση 1821”.

Στην επιτροπή θα μπορούσαν να μετέχουν  ο εκάστοτε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, φορείς όπως Ίδρυμα Καποδίστρια, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους νομού Αργολίδας, ο Σύλλογος Φιλολόγων, η Βιβλιοθήκη Παλαμήδης, ο Σύλλογος Παλαμήδης κ.λπ, καθώς και πρόσωπα που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο κ.λπ.

Η επιτροπή θα έχει ως αντικείμενο τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την ανάθεση ή χρηματοδότηση  ιστορικών μελετών και τέλος της δημιουργίας μιας ψηφιακής βάσης δεδομένων, με ιστορικά ντοκουμέντα ή παραπομπές  σε άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσεις με αναφορές και στοιχεία για το ρόλο της πόλης στην ιστορική στιγμή της επανάστασης του 1821.

Αυτή η βάση δεδομένων  θα μπορούσε να αποτελέσει εξέλιξη του ψηφιακού προγράμματος ΚΟΙΤΙΔΑ που ήδη έχει ο δήμος αλλά δεν είναι ακόμα ανοικτό στο κοινό (γνωστό πρόβλημα με τη μη κατοχύρωση του ονόματος και της αδυναμίας δημόσιας πρόσβασης στα δεδομένα).

Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα συμβάλει και η πόλη μας στη γενικότερη προετοιμασία των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Μ. Αντωνιάδης 

                                                                                      δημοτικός Σύμβουλος ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: