η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Ταυτότητα

Ιστορικό ….
Ο συνδυασμός «Ναύπλιο, η άλλη πρόταση» πρωτοεμφανίστηκε στις εκλογές του 2002. Προέκυψε από την ανάγκη να συμμετέχουν δημότες που ένιωθαν εγκλωβισμένοι, που ένιωθαν ότι δεν εκφράζεται στις εκλογές μια διαφορετική πολιτική πρόταση για την πόλη και το μέλλον της. Μια πολιτική με ριζοσπαστικό και προοδευτικό περιεχόμενο.
Είναι η συνέχεια ανθρώπων που χρόνια τώρα προσπαθούσαν από διαφορετικούς δρόμους –και μέσα από το Δημοτικό συμβούλιο ως Δημοτικοί σύμβουλοι– να παρέμβουν στην καθημερινή ζωή της πόλης και στις εκλογές. Είναι η συνέχεια ανθρώπων που συμμετείχαν και στις εκλογές του 1990-1994-1996 μέσα απο τον Συνδυασμό της Πρωτοβουλίας Δημοτών Ναυπλίου.

 

Υποσχέσεις…
Η παρουσία μας στις εκλογές του 2002 είχε και την πολιτική δέσμευση για παρουσία όλη την τετραετία. Το τηρήσαμε.Καταθέσαμε προτάσεις, ανοίξαμε διάλογο για τα προβλήματα της πόλης, συζητήσαμε για το σήμερα και το αύριο…Είμαστε ζωντανό κύτταρο της ζωής στην πόλη όλη την τετραετία.Βρεθήκαμε κοντά σε κάθε πρόβλημα και διατυπώσαμε τις δικές μας σκέψεις, τις δικές μας προτάσεις. Είμαστε η μοναδική δημοτική παράταξη με σταθερή λειτουργία αυτή την τετραετία. Aλλά πάντα υπάρχει και το καλύτερο και σε αυτό ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια.

Εκλογές 2006…
Συμμετείχαμε και σε αυτές τις εκλογές. Δεν καταθέσαμε απλά και μόνο την καταγγελία μας για τα προβλήματα και την πολιτική. Καταθέσαμε την εναλλακτική μας πρόταση για την συμμετοχή, τη ζωή και την πόλη.
Δεν συμμετείχαμε στο παζάρι της συναλλαγής, της μεταγραφολογίας, της εμπορευματοποίησης της ψήφου. Δεν ανοίξαμε πάρε-δώσε με κανένα. Καταθέσαμε προτάσεις και μ’ αυτές συμφωνήσαμε ή διαφωνήσαμε με δημότες, φίλους και μέλη της παράταξης.
Είμαστε πολίτες με πολιτική πρόταση και όχι πελάτες που πρέπει να εξυπηρετηθούμε.
Η «άλλη πρόταση» επέλεξε και πάλι συνειδητά τον δύσκολο δρόμο της αυτόνομης καθόδου, με μια και μοναδική υπόσχεση: ότι θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο να γίνει η παρουσία μας πιο αισθητή, πιο συμμετοχική, πιο κινηματική.

 

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε . Τριπλασιάσαμε το ποσοστό μας και τον αριθμό των Συμβούλων στο νέο Δ.Σ. Και απο σήμερα γυρίζουμε σελίδα και κάνουμε την παρουσία μας αισθητή παντού.

 

…γιατί πιστεύουμε ότι η ζωή μας δεν είναι οικόπεδο για αντιπαροχή.

Αρέσει σε %d bloggers: