η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Συνάντηση της Άλλης Πρότασης

Δελτίο τύπου της Άλλης Πρότασης.

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, στο πρώην Δημαρχείο της Νέας Τίρυνθας πραγματοποιήθηκε ακόμη μία συνάντηση της ολομέλειας της  Άλλης Πρότασης. Τα μέλη ενημερώθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους Γ. Γκιόλα και Β. Βλαχάκη για τη δράση των αντιπροσώπων της παράταξης στα Δημοτικά Συμβούλια και άκουσαν τις εισηγήσεις της γραμματείας.  Στην συζήτηση  που ακολούθησε συνέχεια κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις από τα μέλη και λήφθηκαν αποφάσεις για τις επόμενες δράσεις της παράταξης.

logo-ali protasi-newΗ φυσιογνωμία της παράταξης  συζητήθηκε εκτεταμένα. Επαναβεβαιώθηκαν η προεκλογική διακήρυξη και το πρόγραμμα, με τα οποία απευθυνθήκαμε στους πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων. Η Άλλη Πρόταση ήταν και θα παραμείνει μία ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών, μακριά από κομματικές επιδράσεις,  με στόχο την δυναμική έκφραση στην κοινωνία προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει στήριξη στους Δημότες και να συμβάλει με πρωτοβουλίες και προτάσεις στην βελτίωση της καθημερινότητά τους, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη οριακή για πολλούς συμπολίτες συγκυρία.

Ανάμεσα στις αποφάσεις που ελήφθησαν οι σημαντικότερες ήταν οι εξής:

Διεύρυνση της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης

Πρόγραμμα διαλόγου με τους δημότες κύρια στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου

Διοργάνωση ημερίδας με θεματολόγιο σχετικό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις συνέπειες της λειτουργίας της στην κοινωνική και οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Προώθηση των προγραμματικών δεσμεύσεων σε σχέση με μια εναλλακτική ανάπτυξη του δήμου Ναυπλιέων σε τομείς  όπως ο τουρισμός και η γεωργική παραγωγή.

Προσπάθεια τόνωσης τοπικών προϊόντων μέσα από θεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ επαγγελματιών. Άμεσα θα κοινοποιηθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης.   Τόνωση της τοπικής αγοράς και των τοπικών προϊόντων μέσω διαδικασιών που θα ανακοινωθούν άμεσα.

Σύσταση επιτροπής για τη διαχείριση του blog της παράταξης https://alliprotasi.wordpress.com/

Τέλος διαπιστώθηκε ότι στην πόλη μας υπάρχει σοβαρό ζήτημα χώρων συγκέντρωσης συλλογικοτήτων αφού για τη χρήση και των δημοτικών χώρων, σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται σεβαστό οικονομικό ποσό, ενώ και κάποιες φορές υπάρχει και απροθυμία των φορέων να παραχωρήσουν τους χώρους που διαχειρίζονται σε ενεργές συλλογικότητες πολιτών . Για το λόγο αυτό θα πάρει η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ άμεσα πρωτοβουλίες.

Από την γραμματεία της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

3 Σχόλια»

  kapikias wrote @

…..Η Άλλη Πρόταση ήταν και θα παραμείνει μία ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών, μακριά από κομματικές επιδράσεις….

Καλά χαλαρώστε λίγο. Σας πήραν χαμπάρι.

  Dimitris wrote @

Αν εννοείς ότι δεν ενεργοποιούνται πολίτες από άλλους χώρους πάω πάσο.

  lezas wrote @

Παράκληση να μην αντιγράψετε την ανυπαρξία της ΔΗΜΑΡ Αργολίδας που χάνει μέλη της προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα χάσετε ποσοστά….


Σχολιάστε