η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

Το ψήφισμα του δήμου Ναυπλιέων για το ΚΕΜΧ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που φέρουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τις επόμενες μέρες να προχωρούν στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου ενδεχομένως και του ΚΕΜΧ και έχοντας υπ’ όψιν ότι γίνεται επανασχεδιασμός της δομής των δυνάμεων στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μέσα από συγχωνεύσεις τύπου «Καλλικράτη» και καταργήσεις στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων αποφάσισε, ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος :


«Έχει χρέος και ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία να την προστατέψει από αποφάσεις που αποδεδειγμένα δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε αυτή.
Νιώθουμε την επιτακτική ανάγκη να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και ζητάμε να εξαιρεθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού Ναυπλίου, από τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού Ναυπλίου είναι μια αυτάρκης μονάδα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τριακοσίων εβδομήντα (370) περίπου στρεμμάτων με εξαιρετικές κτιριακές υποδομές και διοικητική μέριμνα , δική της γεώτρηση και χαμηλά τιμολόγια Δ.Ε.Υ.Α.Ν και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Η αρνητική εισήγηση του Γ.Ε.Σ. είναι μια ακόμα απόδειξη πώς μόνο οικονομικά δεν είναι τα κριτήρια .
Εκφράζουμε την οργή και αγανάκτηση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του συνόλου των Δημοτών, που εκτιμούν ότι στο βωμό των όποιων συμφερόντων, εάν επαληθευτούν τα σχετικά δημοσιεύματα, ουσιαστικά πέφτει ταφόπλακα σε μια στρατιωτική μονάδα που κρατάει ζωντανή μια ολόκληρη περιοχή, οδηγώντας την αναγκαστικά σε βέβαιο μαρασμό. Στην είδηση και μόνο της πιθανότητας να πάψει να λειτουργεί το στρατόπεδο, το ήδη βεβαρημένο ψυχολογικά κλίμα έγινε ακόμα βαρύτερο κι αυτό που νοιώθει ο κόσμος είναι μόνο αγανάκτηση και απογοήτευση.
Η αποδυνάμωση του δήμου Ναυπλιέων κυρίως τώρα κατά την περίοδο της κρίσης από δημόσιους φορείς και υπηρεσίες αναμένεται να κάνει ακόμα πιο εμφανή τα σημάδια της κρίσης στον Δήμο. Το Νοσοκομείο, το στρατόπεδο, η Καραθώνα, το Εφετείο, η λειτουργία του τρένου, το Ξενία (Ακροναυπλία) , το Μπούρτζι, η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, τα ανεκμετάλλευτα οικόπεδα και τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της ΕΤΑΔ, αποτελούν σημεία αντιπαράθεσης του δήμου με τις προτεινόμενες από την κεντρική κυβέρνηση λύσεις που συρρικνώνουν την διοικητική ισχύ του δήμου ενώ πενιχρά οφέλη μπορούν να προσκομίσουν στο οικονομικό πρόβλημα που μαστίζει την χώρα.
Η συγκεκριμένη απόφαση, αν ενδεχομένως ληφθεί, βρίσκει την τοπική κοινωνία καθολικά αντίθετη, αφού πλήττει βάναυσα την κοινωνική συνοχή της πόλης και της περιοχής, μειώνει δραστικά τα πενιχρά εισοδήματα των κατοίκων και οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό και υποβάθμιση μια ολόκληρη περιοχή, που βιώνει σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις της ύφεσης.
Αν τελικά είναι βάσιμα και αληθινά τα δυσοίωνα για την περιοχή σενάρια, οφείλουν οι διοικούντες να λάβουν υπόψη τους τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, οφείλουν τουλάχιστον να την ενημερώσουν για το τι σκοπεύουν να κάνουν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων δηλώνει έτοιμο να αγωνιστεί ενάντια σε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ιστορικό, κοινωνικό και οικονομικό ρόλο του ΚΕΜΧ στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να δράσει δυναμικά για να προασπίσει τα βαλλόμενα ποικιλοτρόπως συμφέροντα του δήμου. Ομόφωνα αποφασίζουμε την ενημέρωση των δημοτών και των ΜΜΕ για την αποδυνάμωση της πόλης, , την εξέταση του νομικού πλαισίου δράσεων και την παράσταση στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στον αρμόδιο Υπουργό.

16 Σχόλια»

  Ηλίας Παπαδόπουλος wrote @

Δηλαδή είναι σίγουρο ότι η περiοχή μας μένει ζωντανή εξαιτίας της συγκεκριμένης στρατιωτικής μονάδας; Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι ενοικιαστές διαμερισμάτων και οι ιδιοκτήτες καφετεριών και καταστημάτων γρήγορου φαγητού θα χάσουν κάποια χρήματα η λύση για την ανάπτυξη της περιοχής είναι το στρατόπεδό; Οι περικοπές «αμυντικών» δαπανών πρέπει να είναι από τα κύρια αιτήματά μας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Επιπλέον ο χώρος που σήμερα βρίσκεται το στρατόπεδο αν δεν τσιμεντοποιηθεί προσφέρει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για πραγματική αναβάθμιση του Ναυπλίου ( χώροι πρασίνου, αθλητισμού κ.α ). Νομίζω ότι η Άλλη Πρόταση πρέπει να ξανασκεφτεί πραγματικά τη θέση που πήρε.

  κοψοχέρης wrote @

Ντροπή για την άλλη πρόταση που συνυπέγραψε το ψήφισμα αυτό. Δεν θα μείνω σε αυτά που λέει το αποπάνω σχόλιο με τα οποία συμφωνώ, Αλλά είναι απαράδεκτο να συμφωνεί η άλλη πρόταση ότι μόνον το κράτος φταίει για όλα τα δεινά του τόπου. Δηλαδή για το αίσχος στο Μπούρτζι δεν έχει ευθύνη ο Δήμος; Για το Ξενία έκανε κάτι ο κ. Κωστούρος και δεν το ξέρουν οι πολίτες; Για τα σκουπίδια στην Καραθώνα; Είναι ντροπή να αναφέρεται η Καραθώνα στο ψήφισμα και να συμφωνεί η άλλη πρόταση. Εκανε κάτι ο Δήμος για το Ενετικό κτήριο στον Αγιο Γεώργιο και δεν το ξέρουν οι πολίτες; Για την κατάσταση στο τελωνείο δέκα χρόνια τώρα; Ετσι μπράβο εσείς της άλλης πρότασης, Βάλτε πλάτη στον Κωστούρο και το Γραμματικόπουλο, που η παράταξή τους έχει πάει πίσω την πόλη. Συμφωνείστε ότι το κακό κράτος φταίει για όλα. Ζήτωσαν οι απόγονοι του τσούρνου και του Αναγνωσταρά
Ενας κοψοχέρης

  Καλλιόπη η επαναστατημένη wrote @

Ντάξει, φρικάρετε για λάθος λόγο! Βασικά οι Κουκουέδες της πόλης πρέπει να τσαντιστούν με το ομόφωνο, που είναι και επαναστάτες. Τα παιδιά της άλλης πρότασης ρεφόρμες ήταν και είναι και πάντα πασάρανε (από βλακεία τους) τον Τάκαρο που λέει και μια ψυχή. Το τι εποικοδομητική πρόταση καταθέτανε δε λέγεται και μόλις ο Τάκαρος τα έκανε πράξη, να σου η κλάψα που δεν τους μνημόνευε και τους έκλεβε τη δόξα. Μήπως και εκείνο το παιδί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρών στη συνεδριάση του δημοτικού συμβουλίου επηρρέασε τους αλλοπροτασιτές να ψηφίσουν το ψήφισμα; Μήπως;

  Ζήτω η αστυνομία wrote @

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ευχαριστημένος γιατί ο βουλευτής του κάνει ευφυή ανοίγματα… όπως, στα παιδιά του κατηχητικού (μελλοντικοί ψηφοφόροι), στα θρησκευόμενα μέλη του συλλόγου Ο Παλαμήδης, αλλά και σε όλες τις ενορίες του νομού όπως φαίνεται και εδώ http://argolikeseidiseis.blogspot.gr/2012/09/1.html
που φιλάει το σταυρουλάκι του παπα… αλλά και στο στρατό, στους συντηρητικούληδες κρυφοφασίστες, στους απολίτικους μαγαζάτορες και σουβλατζήδες, και τους πασοκοδεξιούς αιώνιους δημοτικούς συμβούλους. Βλέπε εδώ http://kranosgr.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4432.html

Βοήθεια μας γιατί τη βοήθεια Του την έχει σίγουρη

  Β.Χ. wrote @

Ο Δημήτρης εκτός από αυτά τα τόσο « σοβαρά» που του καταλογίζεται, δείχνει και έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό συμμετέχοντας στην νέα αποστολή « Ένα καράβι για τη Γάζα» στο ιστιοφόρο Estelle που βρίσκεται εν πλω με προορισμό την θάλασσα της Παλαιστίνης και με σκοπό να σπάσει τον απάνθρωπο ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας.
Περισσότερα:
http://www.shiptogaza.gr/Δράσεις/Νέα-Ανακοινώσεις/item/1133-Ο-Μίκης-Θεοδωράκης-και-77-Έλληνες-βουλευτές-στο-πλευρό-του-Estelle

  Ανώνυμος wrote @

Απάντηση στις …τολμηρές απόψεις του Κώστα Καράπαυλου για το ΚΕΜΧ και το Πεδίο Βολής

Θαυμάσια και τολμηρή η άποψη του φίλου Κώστα Καράπαυλου να γίνει ο στρατός μας πιο ευέλικτος, πιο αποτελεσματικός, με περιορισμό δαπανών.
Προχωράω, μάλιστα τη σκέψη του με την ιδέα να καταργηθεί εντελώς η αναγκαστική στράτευση των Ελλήνων, ή έστω, όσοι επιθυμούν να καλούνται, με μισθό, στην παροχή κοινωφελούς εργασίας για τη χώρα και τo λαό της, σε Νοσοκομεία, Ο.Τ.Α., πολυποίκιλες εργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού και πολλά άλλα παρεμφερή.
Ας δούμε, όμως, μέχρι να φτάσουμε στην ιδεατή εφαρμογή ενός παρόμοιου σχεδίου, τι γίνεται με το υπάρχον, Στράτευμα και τις κατά τόπους εγκαταστάσεις του, όπως και το ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο.
Θα παύσουν άραγε να λειτουργούν όλα, ή έστω ο μεγαλύτερος αριθμός στρατοπέδων και αίφνης θα μετατραπούν σε χώρους στέγασης δημοσίων και δημοτικών επιχειρήσεων, πολυχώρους πολιτισμού και αθλητισμού και πρωτίστως πνεύμονες πρασίνου, ιδίως σε στρατόπεδα που βρίσκονται μέσα στον ρυμοτομικό ιστό πυκνοδομημένων πόλεων;
Αν και λίγες, έστω παρόμοιες μeταρρυθμίσεις έγιναν σε κάποιες πόλεις, πχ Θεσσαλονίκη, δε νομίζω ότι ούτε ένας Έλληνας , που ζει την περίοδο αυτή της μακράς και εντεινόμενης κρίσης, θα μπορούσε να πιστέψει ότι χώροι Στρατοπέδων που ενδεχομένως θα κλείσουν θα παραχωρούνταν για σκοπούς όπως οι παραπάνω και δεν θα κατέληγαν πάραυτα στο Ταμείο Αξιοποίησης (διάβαζε ξεπουλήματος) Δημόσιας Περιουσίας για να ενισχύσουν προσωρινά, τις μαύρες τρύπες του κρατικού προυπολογισμού, στερώντας τη χώρα από πόρους ή Κεφάλαιο που θα απέφερε διαρκώς, σίγουρα έσοδα ή οφέλη για το σύνολο των πολιτών. Δε χρειάζεται να αναφερθώ στην εκποίηση κερδοφόρων Οργανισμών, όπως ο ΟΠΑΠ παρόχων κοινωνικών αγαθών (ΔΕΥΑΠ, ΔΕΥΑΘ) αλλά και Οργανισμών εκμετάλλευσης κρατικών και στρατηγικών πηγών ενέργειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.ά.)
Είναι ή δεν είναι και η Δημοκρατική Αριστερά ένα από τα κόμματα της παρούσας τρικομματικής κυβέρνησης που εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές;
Πώς, λοιπόν, ένας εκ των εκπροσώπων της και στέλεχος της Δημαρ στην Αργολίδα, πιστεύει ότι η σημερινή Κυβέρνηση, που ξεπουλά, όσο – όσο, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα προσοδοφόρα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, θα διαψεύσει τα πιστεύω και την πρακτική της και θα παραχωρήσει τα 260 στρέμματα του στρατοπέδου για την κάλυψη επιλογών που υποδεικνύει ο Κώστας Καράπαυλος (που είναι επαινετές και απολύτως αποδεκτές από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού) και δεν θα φροντίσει να λάβει οικοδομήσιμη και υψηλής αξίας γη προς αξιοποίηση, αφού τη βλέπει μόνο σαν φιλέτο για ανάλωση;
Αν και ο φίλος Κώστας, παρά ταύτα, πισυεύει ότι μπορεί να ανατρέψει αυτή την τάση, ή ορθότερα την επιλογή της Μνημονιακής Κυβέρνησης, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, για τον ίδιο και το κόμμα του, να επιβάλλουν ως εταίροι αυτής την άλλη άποψη για το ΚΕΜΧ.
Επειδή, δυστυχώς για κείνον και για όλους εμάς, ούτε στα καλύτερα όνειρά μας θα μπορέσουμε να δούμε να ελευθερώνονται χώροι από απομάκρυνση του στρατοπέδου, πρέπει σαν πολίτες αυτού του Δήμου να σταθμίσουμε την κατάσταση που προέκυψε από το σχέδιο κλεισίματος του στρατοπέδου και τη δυνατότητα αντίδρασης σ΄αυτό.
Η πρώτη, ανακλαστική στάση που υιοθετήθηκε από όλους τους παράγοντες, που μέμφεται ο Κώστας Καράπαυλος ήταν να παραμείνει και να μην κλείσει το στρατόπεδο. Εν τούτοις, η σκέψη των περισσοτέρων ήταν, αν ο αγώνας που θα αναληφθεί αποβεί ατελέσφορος, να παραδοθεί ο χώρος στην τοπική κοινωνία για παρόμοιες χρήσεις, που και ο ίδιος ρίχνει στο τραπέζι. Όμως, όπως προείπα, όλοι γνωρίζουμε:
Α) Την τύχη του αντίστοιχου στρατοπέδου της Κορίνθου, που κατάντησε φυλακή ανέστιων ψυχών.
Α) Το κόμμα της ΝΔ, στυλοβάτης της τρικομματικής κυβέρνησης, την περίοδο της αποκλειστικής διακυβέρνησης της χώρας από αυτό, 2004 – 2009, παρέλαβε 17 Κέντρα Εκπαίδευσης και τα επαύξησε κατά 16,σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο βουλευτής κ. Γιάννης Μανιάτης.
Γ) Το από διετίας κλειστό στρατόπεδο του 11ου Συντάγματος της Καλαμάτας αποφασίσθηκε και ήδη άρχισε να λειτουργεί εκ νέου.
Μετά από αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με το ότι η λειτουργία του υπάρχοντος στρατοπέδου του Ναυπλίου, προσδίδει στο Ακαθάριστο Τοπικό Προϊόν (επιτρέψτε μου ένα, ίσως και ατυχή νεωλογισμό, κατ΄αντιστοιχία προς το ΑΕΠ), ένα ποσοστό υπολογιζόμενο σε ποσοστό 7-8%, αφού μιλάμε για διαμονή 120 περίπου οικογενειών αξιωματικών και υπαξιωματικών, ως και παραμονή 600 περίπου στρατευμένων. Επίσης, πρέπει να συνυπολογισθεί, ότι η οικονομία της πόλης του Ναυπλίου είναι διττά προσανατολισμένη, σε τουρισμό και Υπηρεσίες, στη μερίδα δε του δευτέρου άξονα συμμετέχει με αξιοσημείωτο ποσοστό και η όλη δομή του ΚΕΜΧ.
Πιστεύω, λοιπόν, μετά από την παράθεση των στοιχείων αυτών, που ξέφυγαν από την εξεταστική ματιά του φίλου Κώστα, ορθά οι πολίτες του Ναυπλίου, μέσω όλων των φορέων τους εξέφρασαν την οργή και αγανάκτησή τους στο πιθανό κλείσιμο του στρατοπέδου.
Εν τέλει στη δυσχερέστατη αυτή οικονομική συγκυρία και υπό το πρίσμα του τρόπου και των κριτηρίων που λαμβάνει η παρούσα κυβέρνηση αποφάσεις, φρονώ ότι η αντίδραση όλων των δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων ήταν αυτή που εκφράσθηκε (έστω και όχι κατά τον άριστο τρόπο φραστικά) από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υ.Γ. Ως προς το κόμμα «της μόνιμης άρνησης ακόμα και των αυτονόητων», όπως το αποκαλείς, εννοώντας προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. δεν θα ήταν ορθότερο αντί αφορισμών και στερεοτύπων κλισέ, που γνωρίζω ότι δεν υιοθετείς, να συζητήσουμε για συγκεκριμένες θέσεις όπως προκύπτουν επι παραδείγματι από τη διακήρυξη των θέσεών του στην ΑΘΗΝΑΪΔΑ και τη μετεκλογική παράθεση του κειμένου της εισήγησης του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη;
Ή μήπως θα ήταν το ίδιο ενδιαφέρον να εξειδικεύσουμε τον περιβόητο όσο και άκρως … διαφωτιστικό όρο «απαγκίστρωση» του Φώτη Κουβέλη;

  Εμετική η χθεσινή συγκέντρωση wrote @

http://enamavroprovato.blogspot.gr/2012/10/blog-post_21.html

Οι αδελφοί Ταβιάνι

Είχα πολλά χρόνια να δω Ιταλικό κινηματογράφο. Ίσως από το il postino, τότε, νομίζω το 1995. Σήμερα έκανα μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα για να δω τη νέα (ίσως τελευταία) ταινία των δύο σπουδαίων υπερήλικων Ιταλών αδελφών σκηνοθετών .
Το έργο των ογδοντάρηδων αδελφών Ταβιάνι «ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» είναι ένας ύμνος στην ελευθερία και τη δημοκρατία και ένα πολύ ισχυρό ράπισμα, δοσμένο με περίτεχνο τρόπο, κατά του αυταρχισμού, το λαϊκισμού και της αλαζονείας της εξουσίας
Μία άλλη μαγευτική κινηματογραφική παράσταση στον κινηματογράφο ΑΣΤΥ, τον οποίο κάποια καλόπαιδα (όχι Χρυσαυγίτες) έκαψαν πριν από μερικούς μήνες
Γύρισα σπίτι γεμάτος. Άνοιξα το πισί, Τί το ήθελα; Αντί να αγνοήσω την επικαιρότητα έψαξα στο διαδίκτυο για «φρέσκιες» ειδήσεις. Και τότε ανακάλυψα ότι στο Ναύπλιο έγινε εκδήλωση συμπαράστασης στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα της Γάζας.
Αν είναι δυνατόν. Να μαζεύεται κόσμος, όχι για να δείξει τη συμπαράστασή του στους παλαιστίνιους, αλλά σε έναν βουλευτή, που είναι βέβαιο ότι θα αφεθεί αύριο ή μεθαύριο ελεύθερος από τους Ισραηλίτες.. Τί είναι αυτή η εξουσία και πόσο επηρεάζει τα μυαλά των ανθρώπων; Ο βουλευτής ανέβηκε στο πλοίο για τη Γάζα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τα Ισραηλίτικα πλοία δεν θα επιτρέψουν την προσέγγιση του σε λιμάνι της Γάζας. Το έπραξε αυτό, είμαι βέβαιος, ως μια συμβολική πράξη υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Για να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο όλο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανε για δική του προβολή. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό που θα επιθυμούσε σήμερα είναι μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων. ΄Οχι για την πάρτη του, αφού έτσι κι αλλιώς, ως κοινοβουλευτικός δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Δεν είναι ηλίθιοι οι Ισραηλίτες για να τον πειράξουν. Ελπίζω, γυρίζοντας ο βουλευτής στην Ελλάδα να καταδικάσει τη συγκέντρωση συμπαράστασης που έγινε γι΄αυτόν σήμερα στο Ναύπλιο.
Μαζί με την αλαζονεία της εξουσίας, χεράκι-χεράκι πάει και η κολακεία.
Και αυτό το είπαν στο σημερινό έργο που είδα ο Πάολο και ο Βιτόριο

  Β.Χ. wrote @

«Εμετικέ» σήμερα που η κρίση δεν επιτρέπει στον κόσμο όχι μόνο να διασχίσει «μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα» όπως εσύ προκειμένου να δει μια ταινία αλλά και το εισιτήριο για το τοπικό σινεμά να πληρώσει, θα έκανες καλά να αφήσεις στην πάντα την επίδειξη πνεύματος, καλλιτεχνικής, ευαισθησίας , τα επί παντός επιστητού κηρύγματα και την πικρόχολη κριτική…

  DG wrote @

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν:
«Διαμαρτυρία στην Πλατεία Δημαρχείου Ναυπλίου στις 6.00 μμ για την παράνομη σύλληψη του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλα. Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα. Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη – αλληλεγγύη στους συλληφθέντες – είμαστε όλοι δίπλα τους.»

Τι δεν καταλαβαίνει το «μαύρο πρόβατο»; Και κυρίως τι έκανε αυτός για τον παλαιστινιακό λαό;

ΥΓ. Η λέξη κήνσορας είναι λατινικής προέλευσης. Από τη χώρα καταγωγής των αδελφών Ταβιάνι.

Τι σημαίνει;

http://el.wiktionary.org/wiki/κήνσορας

  antapoΚΡΙΤΗ wrote @

Οι αργολικές ειδήσεις το κάνανε σηριαλ και δώστου 4-5 αναρτήσεις αποκλειστικά για τον συριζαίο βουλευτή. Φαίνεται ότι ένα μεγάλο μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης πάει για να συντηρηθούνε οι εφημερίδες και τα blog της περιοχής.

  Στάθης Τοκοδήμος wrote @

Αμ και για τα Αργολικά που παίρνουν το μηνίαιο χαρτζηλικάκι τους από τον Δημήτρη δε θα πούμε; Έχουνε τρελαθεί στα πρωτοσέλλιδα του….

  μαύρο πρόβατο wrote @

Ο τίτλος της ανάρτησης στο ιστολόγιο της άλλης πρότασης:»Συγκέντρωση για την σύλληψη του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Κοδέλα». Στο κείμενο δεν αναφέρεται τίποτα απολύτως για συγκέντρωση συμπαράστασης στους Παλαιστινίους.
Ο τίτλος της ανάρτησης στο ιστολόγιο των Αργολικών Ειδήσεων :»Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την σύλληψη του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Κοδέλα (βίντεο)». Ολο το κείμενο ομιλεί για τη σύλληψη Κοδέλα. Πουθενά για συγκέντρωση συμπαράστασης στου Παλαιστινίους.
Νέα ανάρτηση των Αργολικών Ειδήσεων με τίτλο: «Ώρες αγωνίας για το Δ.Κοδέλα (βίντεο)» και με ρεπορτάζ για την εκδήλωση όπου αναφέρεται «Συγκέντρωση συμπαράστασης οργανώθηκε στην πλατεία δημαρχείου στο Ναύπλιο, μόλις έγινε γνωστό πως στο πλοίο Εστέλ έγινε επέμβαση των Ισραηλινών και συνελήφθησαν οι επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Κοδέλας.Μεταξύ των συναγωνιστών, φίλων και του απλού κόσμου που συγκεντρώθηκε για να μάθει νέα για τον Δ.Κοδέλα και η σύζυγος του Βουλευτή, Γιούλα Χρυσού η οποία διατηρούσε την ψυχραιμία και την αισιοδοξία της για την έκβαση της υπόθεσης.»
Παρόμοιες και οι αναρτήσεις στα Παραπολιτικά Αργολίδας. Τίτλος της ανάρτησης: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.ΚΟΔΕΛΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
Όπως αντιλαμβάνεστε μάλλον δεν πέρασε αυτό που ισχυρίζεται ο DG. Πουθενά δεν βγήκε κάτι διαφορετικό για να δικαιούται π DG να μιλάει για κήνσορες. Η πορεία του καραβιού ήταν προδιαγεγραμμένη από την ώρα που αναχώρησε και αν θέλαμε πράγματι να βοηθήσουμε τον Παλαιστινιακό λαό θα ξεχνούσαμε τις εκδηλώσεις συμπαράσταση σε έναν βουλευτή που ήταν βέβαιο ότι δεν θα πάθει απολύτως τίποτε και την επομένη θα ήταν στην Αθήνα. Δεν ήταν ανάγκη να τον ηρωποιήσουμε Αν πράγματι οι διοργανωτές των εκδηλώσεων δεν επιδίωκαν το λιβανισμό του βουλευτή αλλά τη συμπαράσταση σε έναν χειμαζόμενο λαό, θα έκαναν διαφορετικά πράγματα και θα το δήλωναν ευθαρσώς. Όμως, είναι φανερό, ότι όλες εκδηλώσεις ήταν για κολακεία της εξουσίας, πράγμα το οποίο δεν πιστεύω με τίποτα ότι θα επιθυμούσε ο καλός αγωνιστής (το εννοώ ) Δ. Κοδέλας. Κακό του κάνετε, εσείς οι παρατρεχάμενοι. Δεν το βλέπετε;
ΥΓ δεν είναι ο » Εμετική η χθεσινή συγκέντρωση». Δεν μπορώ να έχω καμία σχέση με τέτοιο όνομα

  kemx wrote @

κεφτηκα να φτιαξω αυτο το κειμενακι, για οσους θα παρουσιαστουν στο μελλον στο ΚΕΜΧ Ναυπλιου! Ελπιζω να λυσω οσες αποριες/αγωνιες εχετε και ειχα και εγω πριν μπω στο συγκεκριμενο στρατοπεδο.

Καταρχας το ΚΕΜΧ βρισκεται στο πανεμορφο Ναυπλιο 1,5χλμ περιπου απο το κεντρο της πολης. Ειναι ενα «χαλαρο» κεντρο, μη φανταστειτε καφενειο αλλα ουτε και κολαστηριο… Με καλη παρεα, θα σας μεινουν απιστευτες αναμνησεις που θα θυμαστε για παντα!

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ.

Καθως φτασετε στη πυλη ριχτε μια ματια γυρω σας και προσπαθειστε να μπειτε με τη καλυτερη δυνατη διαθεση. Να εχετε κοιμηθει οσο μπορειτε περισσοτερο το προηγουμενο βραδυ γιατι η πρωτη μερα εχει αρκετη ταλαιπωρια και επικρατει ενα χαος.
Μολις περασετε τη πυλη θα σας μαζεψουν σε μια 10αδα και θα σας παρει ο συνοδος για να σας παει σε μια αιθουσα οπου θα συμπληρωσετε μερικα χαρτια και θα μαθετε σε ποιο λοχο ανηκετε. Μολις τελειωσετε απο εκει θα σας παρει και παλι ο συνοδος και θα σας παει στο λοχο. Θα βαλετε καποιες υπογραφες θα αφησετε τα πραγματα σας στη διμοιρια που ανηκετε, θα διαλεξετε κρεβατι κτλπ. Στα γρηγορα σας περνει ο συνοδος και σας μεταφερει στην αιθουσα καταταξεως. Αρκετη χαρτουρα παλι, υπογραφες κτλπ. Η διαδικασια αυτη ειναι σχετικα γρηγορη. Θα δηλωσετε και τι ειδικοτητα επιθυμειτε οποτε να προσεξετε να επιλεξετε αυτη που θελετε, αν και το συγκεκριμενο κομματι ειναι πολυ τυπικο και ανουσιο καθως οι ειδικοτητες συνηθως βγαινουν τυχαια η βυσματικα.
Μετα τη συμπληρωση των χαρτιων θα φτασετε στους γιατρους. Και εδω ξεκιναει ΤΟ ΧΑΟΣ. Θα περιμενετε με τις ωρες για να σας κανουν τα εμβολια και να περασετε καποιες ερωτησεις των γιατρων του τυπου «Εχεις να δηλωσεις καποια παθηση; Καποια ασθενεια που περασες παλια;» Στο συγκεκριμενο χωρο βγαζεις μπλουζα παντελονι και μενεις με το μποξερακι, μεσα σε παραβαν. Σου λεει κανε και μια στροφη για να δει ο γιατρος και τη σπονδυλικη σου στηλη και αυτο ηταν. Τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω!
Μετα απ τις ατελειωτες ωρες απ’ εξω και το μεσημεριανο διαλειμα οπου θα σας πανε για φαγητο, θα πατε στην αιθουσα ιματισμου οπου θα παρετε ρουχα. Πριχτε τους τα @@ να δοκιμασετε χιτωνια παραλλαγη, jockey, και αρβυλα. Εχουν την ταση να σου δινουν οτι πιανει το χερι τους αλλα μη ξεχνατε εχετε δικαιωμα να τα δοκιμασετε!
Μολις τελειωσετε απο εκει σας περνει ο συνοδος και παλι (εμεις ειχαμε συνοδο τον ανθυπολοχαγο της διμοιριας μας) και μετα το βραδινο φαγητο σας πανε στο λοχο οπου θα σας ρωτησουν αν θελετε να κανετε μπανιο. Οσοι ειστε για μπανιο θα σας πανε με συνοδο σε 3αδες για να μη χαθειτε. Μετα το μπανιο θα σας πουν να ντυθειτε οπως … μπορειτε και να κατεβετε για αναφορα. Θα βγει ο διοικητης του λοχου, λοχαγος στο 1ο-2ο και υπολοχαγος στο 3ο αντιστοιχα. Θα σας κανει μια συντομη ενημερωση για το κεντρο κτλπ κτλπ και θα σας στειλει για υπνο. Με ολα αυτα το πρωτο βραδυ θα αργησετε να κοιμηθητε, εμεις μπηκαμε 10 το πρωι και ξαπλωσαμε 12 το βραδυ…

  kemx wrote @

Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΚΕΜΧ

Η πρωτη εβδομαδα θεωρειται προσαρμογης και δε θα σας τεντωσουν πολυ. Θα κανετε λιγα παραγγελματα (προσοχη,ημιαναπαυση,χαιρετισμο, κλινατε επι δεξια αριστερα, μεταβολη κτλπ.) με αρκετα διαλειματα για τσιγαρακια και χαβαλε. Καποια μερα θα σας φωναξουν να βγαλετε φωτογραφιες για τις ταυτοτητες, συνεντευξη απ το διμοιρητη σας και τετοια. Οσοι δεν εχετε συνηθισει σε ορθοστασια θα ζοριστειτε.. Ειναι και τα αρβυλα μεχρι να μαθει το ποδι σας λιγο ζορι.. Θα σας χτυπησουν και θα πονανε οι φτερνες σας αλλα μη φανταστειτε οτι θα πεσετε και κατω απ τους πονους. Λιγο υπομονη και θα προσαρμοστειτε! Οσοι πονατε υπερβολικα ζητειστε να σας πανε στο γιατρο για να παρετε αδεια «Ελευθερος αρβυλων» για κανα δυο μερες, οπου θα φορατε αθλητικο παπουτσι που θα σας δωσουν τη πρωτη μερα.. Εμεις τα συγκεκριμενα αθλητικα τα λεγαμε ΓιωτοΝιke η γιωταδικα Μην αρχισετε να ζητατε «Ελευθεροι υπηρεσιων και ασκησεων» απ τις πρωτες μερες ομως γιατι δε θα προσαρμοστειτε ποτε.. Τη πρωτη Κυριακη εχει επισκεπτηριο 10.00 – 13.00 για να δειτε τους δικους σας να σας φερουν ρουχα φαγητα και οτι αλλο θελετε!
Η δευτερη εβδομαδα ειναι αρκετα ζορικη.. Το πρωι προβες ορκομωσιας με αρκετη ορθοστασια και ακινησια, φωνες του στυλ «ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;» κτλπ κτλπ. Φυσικα θα εχετε τα διαλειματα σας για τσιγαρακια κανονικοτατα και με το νομο. Επισης θα κανετε παρελαση αλλα η παρελαση μπροστα στην ακινησια της προβας ορκομωσιας ειναι ΖΩΑΡΑ. Θα πρεπει να μαθετε να κρατατε σωστο βημα, ψηλα τα χερια συγχρονισμενα κτλπ. Δεν ειναι τιποτα να μαθετε να κανετε σωστη παρελαση, θα σας εξηγησουν αλλωστε τι και πως. Υπομονη να φυγει αυτη η εβδομαδα και ολα θα ειναι καλυτερα μετα την ορκομωσια. Τη 2η παρασκευη (12 μερες) θα ορκιστειτε και θα φυγετε με αδεια αμεσως μετα το τελος της ορκομωσιας. Σε εμας εδωσαν 4 μερες +1 βραδυ δωρο που πηραν ολα τα στρατοπεδα στην ελλαδα.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι εγκαταστασεις του ΚΕΜΧ ειναι σχετικα καλες ειδικα σε 1ο και 3ο λοχο. Ειδικα του 1ου ειναι μια χαρα παντα με δεδομενα στρατοπεδου..
Στο 2ο λοχο ειναι λιγο μπουρδελε ολε. Θα σας μιλησω κυριως για το 3ο λοχο μιας και εκει ημουν. Οι 2 κατω διμοιριες ειναι με πλακακια ολοκαινουρια οπως και ο διαδρομος. Οι δυο επανω διμοιριες εχουν τσιμεντο ακομα (μαλλον τελειωσαν τα λεφτα της ανακαινισης ). Τα κρεβατια ειναι σχετικα καλα αν και μερικα στρωματα εχουν λακουβες. Οι κουβερτες ειναι παλιες και μη κανετε το λαθος να κοιμηθειτε πανω σε αυτες.. Σεντονακι κανονικα απο πανω απ τη πρωτη μερα! Οι τουαλετες του 3ου σε σχεση με των αλλων λοχων και ειδικα των εξωτερικων ειναι ξενοδοχειο.. Πλακακι κανονικα οποτε με ενα σφουγγαρισμα το πρωι λαμπουν! Τα λουτρα του 3ου λοχου ειναι και αυτα απιστευτα σε σχεση με τα αλλα! Το κακο ειναι οτι σκαει ολο το στρατοπεδο στα λουτρα του 3ου και πριν την ορκομωσια η σε νυχτερινη, γινεται της καριολας.. Νερο ζεστο εχει ολη μερα, ατελειωτο οποτε μην ανησυχειτε!
Παμε τωρα στο Κ.Ψ.Μ που ειναι επιοικως για γελια, με λιγα πραγματα και ξεμενει συχνα. Οσοι καπνιζετε παρτε κανα δυο κουτες για τις πρωτες 2 βδομαδες που δε θα βγειτε για να μην ξεμεινετε. Απο φαγωσιμα εχει σαντουιτς συσκευασμενα και hot dog αλλα τελειωνουν γρηγορα. Αν εχετε κανενα γνωστο σας που ειναι Κ.Ψ.Μ πειτε του να σας κραταει. Επισης εχει τηλεοραση με ΝΟVA και μπορειτε να αραζετε να βλεπετε στον ελευθευρο χρονο σας. Αν και οι περισσοτεροι το μεσημερι κυριως φιδιαζουν κανα 2ωρο στον υπνο Λιγο παραδιπλα εχει ενα κιοσκι-μπαρακι υπαιθριο οπου μπορειτε να περνετε νερα coca-coles κτλπ. Εχει κανονικα τραπεζακια και τηλεοραση. Για καλοκαιρι ειναι μια χαρα το υπαιθριο. Βρισκονται απεναντι απ το 3ο λοχο.
Τα ΜΑΓΕΙΡΙΑ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ειναι πολυ καλα με καινουριες εγκαταστασεις και καθαρα. (Καθε μερα καθαρισμα με χλωρινη οσοι εχουν υπηρεσια). Τελος, το στρατοπεδο διαθετει 3 μηχανηματα με καφεδες, 50 λεπτα ο καθε καφες. Ενα στο 3ο λοχο, ενα εξω απ το 1ο και ενα στα εστιατορια. Το καλυτερο καφε τον φτιαχνει το μηχανημα στο 3ο λοχο. Ειδικα ο φραπες εγγυηση! (Ειπαμε ολα τα καλα ο 3ος γιατι ειμαστε ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ )

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

Ο 3ος λοχος διαθετει τους καλυτερους ανθυπολοχαγους-διμοιριτες! Ολοι τους ειναι πολυ καλοι συνεννοησιμοι, προθυμοι να σου λυσουν ολες τις αποριες και να συζητησουν καποιο προβλημα που αντιμετωπιζεις. Ειδικα αν ειστε στις πανω διμοιριες 3η-4η με Φιλλιπ. και Παναν. θα κανετε Ζ Ω Α Ρ Α. Ειναι απιστευτοι!!! Και οι αλλοι ανθλγοι ομως ειναι πολυ καλοι και δε θα σας τεντωσουν για κανενα λογο εκτος αν μαλακιζεστε στη διαρκεια της εκπεδευσης η της αναφορας… Διοικητης του λοχου ειναι υπλγος. Ουτε τεντα ουτε χυμα.. Καλος με τους καλους, εκνευριζεται με αυτους που πανε συστηματικα στους γιατρους.. (Και με το δικιο του…) Ο διοικητης του ΚΕΜΧ ειναι παρα πολυ καλος ανθρωπος και απο εκει ξεκιναει το ολο θεμα!
Για 1ο λοχο δε γνωριζω πολλα αν και λενε οτι ειναι μια χαρα! Ο 2ος ειναι λιγο τεντα και ειναι κριμα να εισαι εκει εφοσον παρουσιαζεσαι ΚΕΜΧ. Ξυπνημα πιο νωρις, τεντωμα στην εκπεδευση την ωρα που οι αλλοι 2 λοχοι κανουν τσιγαρακια!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  kemx wrote @

Οι υπηρεσιες πριν την ορκομωσια ειναι λιγες για παρα πολλα ατομα. Παει περιπου 1-6. Τιποτα δηλαδη. Μεχρι την ορκομωσια λογικα θα κανετε μια φορα θαλαμοφυλακας και μια μαγειρια. Τα βραδινα μαγειρια ειναι λιγο σκοτωμα γιατι δεν υπαρχει εξοδος αρα παει ολο το στρατοπεδο στα εστιατορια αλλα οκ μια μερα ειναι θα περασει. Επισης εχει πρωινα μαγειρια που ειναι ζωαρα και υπευθηνοι τουαλετων που παλι ειναι λουφα.. Πρωινα μαγειρια και τουαλετες μετα την ορκομωσια δε γραφονται ως υπηρεσια αλλα αγγαρεια…
Μετα την ορκομωσια οι υπηρεσιες του 3ου λοχου ειναι :

Σκοποι 1ου και 2ου ΤΕ: Eιστε σε ενα φυλακιο εντος του στρατοπεδου μαζι με ενα αρχιφυλακα, παλιο. 18 ατομα συνολο. Οι μισοι φυλανε τις αποθηκες οπλισμου εξω απ το φυλακιο(1o TE) και οι αλλοι μισοι τις αποθηκες οπλισμου διπλα στο 2ο λοχο(2ο ΤΕ). Γλιτωνετε απογευματινη εκπεδευση και μεχρι το επομενο 2ωρο σας λουφαρετε αναλεητα. Λιγες καθαριοτητες να μη φαει καμια καμπανα ο αρχιφιλακας και τιποτα παραπανω. Πρωινη εκπεδευση πατε κανονικα μολις τελειωσετε το νουμερο σας. Απ το πρωι μεχρι τις 8 το βραδυ που δεν εχετε συνθηματικα και σφαιρες φορατε jockey. Το βραδυ κανονικα κρανος σφαιρες συνθηματικα, σφυριχτρα ασυρματο τα παντα.. Λιγο τυπικοτητα θελει δεν ειναι τιποτα. Σκανε συχνα εφοδοι και τα περιπολοπουλα και περναει το βραδυνο 2ωρο.

Σκοποι Καυσιμα: Σχεδον τα ιδια με ΦΡΕΑΡ (1ο,2ο ΤΕ) αν και ειναι λιγο πιο χαλαρα γιατι σκανε λιγοτεροι εφοδοι καθως ειναι εκτος στρατοπεδου το φυλακιο. Οι σκοπιες ειναι κινητες οποτε πας γυρω γυρω…

Δεκανεας Αλλαγης: Η πιο σπαστικη υπηρεσια. Στην ουσια κανεις τα παντα. Βιβλιο κινησης οπλων του στυλ θαλαμοφυλακας, αλλαγες σκοπων μετρημα τις σφαιρες κτλπ. Συνηθως ο αρχιφιλακας φιδιαζει και τα αναθετει ολα στο δεκανεα αλλαγης. Ξυπνας καθε μιαμιση ωρα για τις αλλαγες κτλπ και ειναι σπασιμο η ολη φαση.

Μαγειρια Βραδινα: Αν δε πεσεις σε νυχτερινη, Τριτη και Πεμπτη δηλαδη, τις αλλες μερες ειναι ζωαρα καθως το μισο στρατοπεδο λειπει σε εξοδο και δε τρωνε.

Περιπολο:2o και 3ο νουμερο κανουν ενα 2ωρακι και τελος. 1ο και 4ο κανουν 2 νουμερα. Το περιπολο χωριζετε σε ανατολικο και δυτικο. 2 περιπολοπουλα μαζι ενας βασικος και ενας βοηθητικος. Οπως και οι σκοποι. Κινεισαι και περναει το 2ωρακι. Ειναι λιγο κουραστικο γιατι ειστε φορτομενοι σα γαιδαροι με τα οπλα στον ωμο και τις σφαιρες στις φυσιγγιοθηκες αλλα οκ παρεα με εναν αλλο ειστε περναει η ωρα!

Επιφυλακη: Ζωαρα… Καθεσαι ολη μερα μεχρι να προκυψει προβλημα με καποιον που δε μπορει να εκτελεσει υπηρεσια και πρεπει να τον αλλαξεις. Επισης αν πεσει συρμα και καλα για φωτια πρεπει να εισαι ετοιμος σε 5 λεπτα…

Αρτοκλιβανος: Καθαρα βυσματικη υπηρεσια, θα δειτε συνεχεια θα ειναι οι ιδιοι εκει. Πας το πρωι στις 6 και τελειωνεις 1. Γλιτωνεις την εκπεδευση και βγαινεις και εξοδουχος μετα…

Κ.Ψ.Μ: Βυσματιωση τραλαλαλαλα….

Bοηθος Οργανου: Μουφα.. Και καλα εξουσια αλλα στην ουσια κανεις ολη τη λατζα που θα σου αναθεσει το οργανο του λοχου (παλιος).. Δε παιζει να σε ακουσει κανενας και μονιμως θα εισαι με ενα χαρτι στο χερι και θα ψαχνεις καποιον…

  kemx wrote @


Σχολιάστε