η άλλη πρόταση

Συζητάμε για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, για την πόλη που ζούμε

150 μπλε κάδοι ανακύκλωσης για την Αργολίδα

Και …….

Εργοστάσιο καύσης, παραγωγή ενέργειας επιδοτούμενη,  νέος ΠΕΣΔΑ στα χαρτιά , σκουπίδια στη Καραθώνα, δεματοποιητές και διακοσμητικά ανακύκλωση «μάτσο μαϊντανός και αντράκλα»

Στο βάθος η ιδιωτικοποίηση  της διαχείρισης των σκουπιδιών…

Μια ανακοίνωση από το γραφείο του υφυπουργού περιβάλλοντος  Γιάννη Μανιάτη20/9/2011

 Εκατόν πενήντα (150) μπλε κάδους ανακύκλωσης πρόκειται να διαθέσει στους 4 Δήμους της Αργολίδας (Ναυπλίου, Άργους – Μυκηνών, Επιδαύρου, Ερμιονίδας) η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.). Αυτό προκύπτει από σχετική επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Γιάννης Ραζής στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη.

Τις επόμενες ημέρες θα προσκληθούν στο Υπουργείο ΠΕΚΑ οι Δήμαρχοι της Αργολίδας, προκειμένου σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. και τις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβάλλοντος του Υπουργείου, να προσδιοριστούν οι λεπτομέρειες και οι αμοιβαίες υποχρεώσεις από τη συγκεκριμένη διάθεση των κάδων ανακύκλωσης.

Αναφορικά με το θέμα, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακύκλωση αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση όλων μας για ένα βιώσιμο περιβάλλον. Η διάθεση των 150 μπλε κάδων δίνει απάντηση στην αγωνία τόσο των Δημάρχων, όσο και των Δημοτών της Αργολίδας, που μέχρι τώρα έβλεπαν το μεγαλύτερο ανοικτό αρχαιολογικό πάρκο του κόσμου να απουσιάζει από ανάλογες προσπάθειες που γίνονται σε άλλες περιοχές. Είμαι βέβαιος ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αγκαλιαστεί αμέσως από όλους τους πολίτες της Αργολίδας και με τη στενή συνεργασία των Δημοτικών Αρχών μπορούμε να διεκδικήσουμε μία από τις πρώτες θέσεις ανακύκλωσης σε όλη την χώρα.».

 

3 Σχόλια»

  Β.Χ. wrote @

Με 150 μπλε κάδους, και με τους τέσσερις Δημάρχους της Αργολίδας στο ΠΕΚΑ,προκειμένου να προσδιορίσουν τις λεπτομέρειες για τη χρήση των μπλε κάδων……ποιος μπορεί να αμφιβάλλει ότι η Αργολίδα θα διεκδικήσει μία από τις πρώτες θέσεις ανακύκλωσης σε όλη τη χώρα, όπως μας λέει ο κος Μανιάτης..
Ελπίζω να μη τσακωθούν στη μοιρασιά οι Δήμαρχοι

  neonafplio wrote @

Εμείς πιστεύουμε ότι η ανακύκλωση πρέπει να μπει στη καθημερινότητα του πολίτη με άμεσο τρόπο, δείτε την άποψή μας εδώ -> http://wp.me/p1bFqr-kb

  admin wrote @

Συμφωνούμε απόλυτα στη λογική της ανακύκλωσης όπως την περιγράφετε. Η συμμετοχή του κάθε δημότη στην ανακύκλωση αλλά και στην αλλαγή νοοτροπίας στην αγορά προϊόντων συμβάλει αποφασιστικά στην μείωση των απορριμμάτων. Αυτή είναι η εναλλακτική πρόταση (μαζί με την κομποστοποίηση) στην αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: